Cursul "Piccolino" 

Durata: 50 min/curs Frecventa: doua cursuri pe saptamana

Descrierea si obiectivele cursului:

Cursul "PICCOLINO" este un curs de socializare muzicală pentru copiii preșcolari, constituind o modalitate facilă de introducere a acestora în lumea minunată a muzicii. Se conturează astfel un cadru plăcut de întâlnire a copiilor, de cunoaştere şi comunicare prin intermediul sunetelor sau al jocurilor muzicale, ce contribuie la înțelegerea muzicii.

Copiii sunt implicaţi în acțiuni cu tematică muzical-distractivă, fiindu-le stimulată imaginația, creativitatea, dar și dezvoltarea minții și a logicii. Prin intermediul cursului, cei mici învață cântece din folclorul copiilor, urmărindu-se astfel dezvoltarea auzului muzical, a simțului metro-ritmic, dar şi extinderea capacităţilor vocale, a receptivității, a puterii de concentrare și a lucrului în grup.

Cursul, de o deosebită importanţă, reprezintă un prim pas în demersul familiarizării copiilor cu noţiuni muzicale elementare ce vor fi asimilate ulterior în cadrul orelor de mozaic teoretic. Astfel, această idee de a descoperi şi învăta prin intermediul jocului, facilitează ulterior abordarea unui instrument muzical.

Recomandari:

La curs pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.